Hej vänner!

Det har önskats lite raw food/veganska recept och jag ska medge att jag har varit väldigt dålig på att prioritera detta i den snäva tiden som jag haft. Nu har jag dock gjort en härlig raw middag som jag vill dela med er för den är så otroligt god och fantastiskt enkel att göra!

Innan jag börjar så vill jag påpeka att cashewnötterna är bäst att blötlägga 4-6 timmar innan du börjar, MEN det är inget måste. Det blir både nyttigare, krämigare och slätare men det är otroligt gott i alla fall, så tappa inte modet, det går precis lika bra att göra denna rätt nu på en gång och äta den direkt efter. Då kör vi!

Raw sour cream (ca 6 dl):

  • 4 dl cashewnötter
  • 3 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk himalayasalt
  • Gräslök (valbart! jag älskar gräslök och brukar ha det i min raw cheese)

Coleslaw 

  • Vitkål (ett halvt stort kålhuvud eller ett helt litet)
  • 1 rödlök
  • 2 morötter (m potatisskalare)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • Himalayasalt
  • Svartpeppar

Fyllda tomater

  • 4-6 tomater (ca 1-2 per person beroende på storleken)
  • Ekologisk majs
  • Champinjoner
  • gräslök
  • tamari
  • Innehållet i tomaterna
  • Svartpeppar
  • Lite pressad vitlök

Gör såhär:

Mixa ingredienserna till sour cream i en mixer. Om mixern inte är så bra går det bra att mixa cashewnötterna först i en matberedare och sedan hälla över dem i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna för att underlätta för den. Annars, om mixern är bra och klarar av hårdare mat är det bara att hälla i alla ingredienser och mixa på tills det blir en slät, krämig konstisens. Häll sedan över i en skål, smaka av, tillsätt lite mer äppelcidervinäger eller salt om du vill det. Häll över i en skål och låt stå i rumstemperatur medan du gör coleslaw.

Raw sour cream

Strimla vitkål, rödlåk och morötterna, tillsätt olivolja, senap och sedan kryddorna, blanda alla ingredienser tills det fördelats jämnt. Häll sedan över sour cream (allt utom ca 1dl) i colwslawröran och rör om igen. Låt stå i rumstemperatur.

Coleslaw in the making! Färdig coleslaw

Skär av toppen på tomaterna och ta ut innehållet. Ta ut de hårda delarna, men det mjuka, saftiga innehållet häller du i en skål.
Ta bort stjälken på champinjonerna och ta bort skalet på dem, hacka dem sedan i små bitar, häll i skålen med tomatsaften och häll på 1 msk tamari. Rör om så att champinjonerna suger åt sig tamarin. Tvätta av majsen och häll i tillsammans med champinjonerna, hacka dill och tillsätt resten, tillsätt sedan sour cream som du lagt undan sen tidigare. Rör om, smaka av. Tillsätt lite lime, det är supergott till.

Tomaterna har lite svårt att stå på en plan tallrik så jag brukar ställa dem två och två i små skålar så de inte kan rulla runt. Fyll dem med champinjonfyllningen.

Sådär! Njut av en härligt hälsosam och underbart god raw middag!

Raw coleslaw & fyllda tomater
Enjoy! Snart kanske det kommer lite snabba raw desserttips? Stay tuned!

.Aida.

Lämna ett svar