Hemkommen från Sanna Ehdins föreläsning där jag serverade raw foodbollar och det var såå roligt. Det är så roligt att träffa alla glada människor! 300 bollar försvann fort och jag har fått så fina ord om dem. Därför delar jag receptet nu! Följ mig på facebook och instagram för recept och andra äventyr!
http://www.facebook.com/indigolifebyaida
http://instagram.com/indigolifebyaida
Raw russinbollar
4 dl sötmandel
2 dl russin
1 tsk vaniljpulver
lite honung eller agave alt mer russin om man inte vill ha honung.
ev en skvätt vatten
lite riven citronskal (valbart)
välj eko för allra bästa effekt!
Mixa sötmandel till ett fint mjöl. Tillsätt sedan russin och vaniljpulver och mixa till en jämn deg. Tillsätt lite vatten om mjukare konsistens önskas. Forma sedan till bollar och servera på ett vackert fat.
Bollarna kan också rullas i t.ex. kokos.
Förvara i kylen, håller ca 1 vecka
Stort tack för den härliga energin ikväll och stort tack till min söta mamma för all hjälp och till Sanna för en härlig, energigivande föreläsning!