Idag fann jag mig hemma utan grönsaker (Jag vet! Det händer även mig!). Hög tid att handla med andra ord. Jag ville ha min dagliga smoothie så jag uppfann The Superwoman, smoothien som är full av superfoods istället för grönsaker!
Min lunch idag är alltså 2 liter Superwoman och raw bollar med Pau d’arco té
Det hade varit trevligt att avnjuta min lunch i solen men det kan jag glömma idag.
The Superwoman
5 bananer
3 dadlar
1 citron
3-5 dl vatten
1 tsk brännässla (färsk eller pulver)
1 tsk nyponpulver
1 tsk maca
1 tsk chlorella
Brottas du med smaken från nässlorna eller algerna kan du tillsätta mer citron och en bit färsk ingefära som är fantastiska smaksättare.
Raw bollar hittar du recept på i länken ovan, gillar du inte russin kan du använda dadlar istället.
Pau D’arco då?
Pau D’arco betyder pilbåge
Det är även känt under namnet Lapacho, ett sydamerikanskt träd.
Lapacho är ett naturmedel som Inkaindianerna använde för ca 1000 år sedan. Gandhi praktiserade yoga under 30 år och drack Lapacho.
Lapacho har visat sig effektivt cancer och leukemi samt vid diabetes, magsår, colitis, artritis, reumatism, prostatitis, blåskatarr, förstoppning, förkylning, infektioner, matsmältningsstörningar, TBC, amöbadysenteri, malaria, tyfus, svindel, syfilis, impotens, håravfall, blodbrist, åderförkalkning, astma, bronkitis, svampsjukdomar, parkisons, allergier, psoriasis, klimakteriebesvär, trigeminus neuralgi, ödem, huvudvärk, akne, MS, osteoporosis, hypertoni, vissa typer av polyper och mycket mer. Det är svampdödande och riktigt bra mot matsmältningsbevär.
Pau D’arco/Lapacho té
Värm upp 2 liter vatten med 8-9 rågade matskedar Lapacho
Låt sjuda (Ca 80-90 °C) i 10 min. Koka inte vattnet.
Vid behandling av svamp m.m i kroppen
Häll i lika mycket Yerbamate efter att Lapacho téet har sjudit färdigt och lite agave. Drick 6-8 stora muggar om dagen
Tänk på
Lapachos mest verkningsfulla ämnen utskiljs först efter ca 8 min. Därför är det viktigt att teet får sjuda (Ca 90°C) i minst denna tid och det är även viktigt att teet inte kommer upp i kokning då vissa nyttiga ämnen förstörs. En annan metod är att hälla det kokande vatten i en termos, då sjunker temperaturen till ca 90°C. Lägg i tebladen och på med locket.
Mer om Lapacho här
Lapacho tea (Tabebuia impetiginosa) extract inhibits pancreatic lipase and delays postprandial triglyceride increase in rats.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22431070
Red Lapacho (Tabebuia impetiginosa)–a global ethnopharmacological commodity?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18992801
Potential antipsoriatic agents: lapacho compounds as potent inhibitors of HaCaT cell growth
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10479319
Medicinal plants used as antitumor agents in Brazil: an ethnobotanical approach
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21528006
Inhibitory effects of Tabebuia impetiginosa inner bark extract on platelet aggregation and vascular smooth muscle cell proliferation through suppressions of arachidonic acid liberation and ERK1/2 MAPK activation
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16766151
Constituents from the bark of Tabebuia impetiginosa
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16394542
Antibacterial activity of Tabebuia impetiginosa Martius ex DC (Taheebo) against Helicobacter pylori
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16359837
Further constituents from the bark of Tabebuia impetiginosa
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15721952
Potential antipsoriatic agents: lapacho compounds as potent inhibitors of HaCaT cell growth
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10479319