Jag delade bilden på min  ugnsbakade blomkål och det kändes taskigt att inte dela med mig av receptet. Det var fånigt gott!
Jag älskar blomkål, det är fullt av vitaminer, såsom C, K, B, omega 3 och magnesium bland annat. Blomkål kan man göra mycket spännande med: använda det som ris, couscous, göra plättar av olika slag men detta har jag inte testat innan och jag blev överlycklig när jag fick avnjuta denna skapelse. Plus att den är himla fin ;)

15 min att förbereda
45 min att tillaga

Cook Time: 45 minutes

 

Detta behöver du:

  • 1 helt, ekologiskt blomkålshuvud (finare med bladen på)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad purjolök
  • 1 tsk himalayasalt
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk svartpeppar (plus lite vitpeppar eller citronpeppar)
  • 1 kruka färsk persilja
  • 2 msk ekologisk olivolja
  • 1-2 dl vatten

    Gillar du andra kryddor tycker jag du ska leka lite med blandningen och kanske testa olika varianter.

 

  1. Lägg blomkålshuvudet i en skål, häll på vatten och 1 tsk bikarbonat för att tvätta den
  2. Blanda alla kryddor och oljan (inte vattnet)
  3. Sätt ugnen på 200 grader, ta ut blomkålshuvudet och låt vattnet rinna av
  4. Lägg blomkålen i en glaspanna eller liknande med lite högre kanter och häll över blandningen, täck hela blomkålshuvudet i kryddblandningen
  5. Häll vattnet i botten på pannan, detta kommer ånga blomkålshuvudet, kanske behöver du hälla på mer vatten under tiden senare, det beror på hur stort blomkålshuvud du har.
  6. Låt den bakas i ca 45 minuter, även detta beror på hur stor blomkålen är

Jag behöll bladen på, den blir mycket snyggare och de är goda när de bakats

Och det var allt! :D

blomkål

.